NINA RINTALA TEOKSET  BIO  ESIINTYMÄÄN  MEDIA 
   

NINA SUSANNA MARJATTA RINTALA
Runoilija, lavarunoilija, ohjaaja, sanataiteilija, opettaja

Nina Susanna Rintala (s. 3. syyskuuta 1970, Jyväskylä) on Raumalla asuva lavarunoilija ja erityisluokanopettaja. Häneltä on julkaistu kolme runokirjaa, esikoiskokoelma Kuukorento (Hai) ilmestyi vuonna 2014. Toinen runokokoelma Paperiperho ilmestyi vuonna 2015 (Kirjokansi) ja vuonna 2020 julkaistiin kolmas runokokoelma Puut taipuvat puoleeni (Basam Books). Uusin runoteos Merenalaiset hulmuavat osat (Basam Books) julkaistaan keväällä 2023.

Rintala tunnetaan aktiivisena esiintyjänä, juontajana ja ohjaajana. Oman taiteellisen työskentelyn lisäksi hän on toiminut monipuolisesti taiteen kentällä, ohjannut luovaa kirjoittamista, teatteria sekä sana- ja kuvataidetta koululaisille ja kansalaisopiston ryhmille.

Rintala on kiinnostunut monitaiteellisesta vuorovaikutuksesta. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden taiteilijoiden kanssa luoden mm. moniaistillisia taidenäyttelyitä, runomusiikkia ja dramatisoituja runoesityksiä näyttelijöille ja tanssijoille. Rintala on esiintynyt runoklubeilla ja -kiertueilla ja hänet tunnetaan monitaiteellisen lavarunoustapahtuman Runojamit perustajana. Luonto on Rintalan suurin inspiraation lähde ja hän on kokenut kutsumusta kuljettaa ihmisiä metsän mysteereihin mm. järjestämällä Metsärunojameja.

LATAA CV


PROMOKUVAT MEDIALLE
Promokuvia saa vapaasti käyttää, jos esittelette runotuotantoani. Kuvia käyttäessäsi merkitsethän aina oheen kuvaajan nimen.


Valokuvat © Mervi Utria
 
Sivuston sisällön tekijänoikeudet kuuluvat tekijöilleen.
Sivusto ei käytä evästeitä, eikä kolmansien osapuolten palveluita.
Olethan yhteydessä suoraan sähköpostitse ongelmatilanteissa ja huomautuksissa.